Adyen-handel stilgelegd na koersval van 25 procent

Adyen, een van de grootste betaalproviders ter wereld, heeft de handel stilgelegd na een koersval van 25 procent. De koersval werd veroorzaakt door een vermindering van de verwachte winstgroei voor het komende jaar.

Adyen, dat in 2006 werd opgericht, heeft een enorme groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. Het bedrijf biedt betaaloplossingen aan meer dan 200.000 bedrijven in meer dan 150 landen. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van €13 miljard en is daarmee een van de grootste betaalproviders ter wereld.

De koersval was het gevolg van een vermindering van de verwachte winstgroei voor het komende jaar. Adyen had eerder verwacht dat de winstgroei dit jaar met 20 procent zou stijgen, maar dit is nu teruggebracht tot 10 procent. Dit is een tegenvaller voor beleggers, die hadden gehoopt op een sterkere groei.

Na de koersval heeft Adyen de handel stilgelegd om te voorkomen dat er nog meer schade wordt aangericht. Het bedrijf heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt uitgelegd waarom de koersval zo sterk was en wat er nu gaat gebeuren.

Adyen blijft erbij dat het bedrijf goed is gepositioneerd om de komende jaren te blijven groeien. Het bedrijf zal zijn best doen om ervoor te zorgen dat de koers weer stijgt. In de tussentijd zal de handel stilgelegd blijven totdat de markt weer stabiel is.