Twee Nederlandse jongeren (12 en 19) overleden bij verkeersongeval nabij Duitse grens

Afgelopen dinsdag heeft een tragisch verkeersongeval plaatsgevonden nabij de Duitse grens. Twee Nederlandse jongeren, een 12-jarige en een 19-jarige, zijn hierbij om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde op de A12, ter hoogte van de plaats Kerkrade. De 12-jarige reed met zijn ouders in een auto, toen hij plotseling een andere auto op de weg zag. Hij probeerde de auto te ontwijken, maar raakte daarbij de vangrail. De auto sloeg over de kop en kwam in een greppel terecht. De 12-jarige en zijn ouders raakten hierbij gewond.

De 19-jarige reed achter hen aan en kon niet meer op tijd stoppen. Hij botste tegen de auto van de 12-jarige en kwam hierbij om het leven. De 12-jarige overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie heeft het ongeval onderzocht en er is nog geen duidelijkheid over wat er precies gebeurd is. Er wordt aangenomen dat de 19-jarige te hard reed en niet op tijd kon remmen.

Het verlies van de twee jongeren heeft veel mensen diep geraakt. Er is veel sympathie uitgesproken voor de familie van de slachtoffers. Er is ook veel kritiek op de politie, die volgens sommigen te weinig doet om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het verkeersongeval is een tragische herinnering aan de gevaren van het autorijden. We moeten allemaal voorzichtig zijn op de weg, zodat we zo veel mogelijk ongelukken kunnen voorkomen.