Musk zegt Twitter-overname vrijdag af te ronden

Musk zegt Twitter-overname vrijdag af te ronden

Elon Musk heeft beloofd dat hij de overname van Twitter aanstaande vrijdag gaat afronden. De Tesla-directeur koopt het socialemediabedrijf voor 44 miljard dollar (44,2 miljard euro).

Musk deed de toezegging in een videovergadering met banken die miljarden uitlenen voor de deal, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

De Tesla-directeur kondigde in april aan Twitter voor 44 miljard dollar te willen kopen, maar wilde later van die deal af. Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde de rijkste persoon op aarde weer van gedachten en zei hij de berichtendienst voor het afgesproken bedrag te willen inlijven.

De rechter had de rechtszaak tot 28 oktober gepauzeerd, omdat Musk erop rekende Twitter op die dag te kunnen kopen. Daarvoor zou hij nog 13 miljard aan krediet moeten krijgen van een groep banken, geleid door Morgan Stanley.

Banken hebben de afgelopen dagen de definitieve overeenkomst over deze lening opgesteld. Die moet nog worden ondertekend. Daarna wordt het geld voor de aankoop van Twitter naar Musk overgemaakt.

Ook andere investeerders steken miljarden dollars in de overname van Twitter. Dat geldt voor bijvoorbeeld Oracle-oprichter Larry Ellison en cryptobedrijf Binance. Een van de huidige aandeelhouders, prins Al Waleed Bin Talal Al Saud uit Saoedi-Arabiƫ, wil zijn belang in Twitter van bijna 4 procent behouden.