Brandweer verliest controle over verspreiding van bosbrand op Tenerife

Brandweer verliest controle over verspreiding van bosbrand op Tenerife

De brandweer op het Spaanse eiland Tenerife heeft de controle verloren over een bosbrand die zich al meer dan een week verspreidt. De brandweer heeft meerdere malen geprobeerd de brand te bestrijden, maar de brand is zo groot dat het moeilijk is om hem onder controle te krijgen.

De brand is begonnen op 12 januari in het noordwestelijke deel van het eiland, in de buurt van de stad La Orotava. De brandweer heeft meer dan 1000 brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden, maar de brand verspreidt zich snel door de droge en winderige omstandigheden. Er zijn al meer dan 2000 hectare bos verbrand en er zijn meer dan 200 huizen bedreigd.

De brandweer heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van de brand tegen te gaan, zoals het gebruik van waterbommen en het inzetten van brandweervliegtuigen. Ook is er een evacuatieplan opgesteld voor de bewoners in gebieden die bedreigd worden door de brand.

Hoewel de brandweer hard werkt om de brand onder controle te krijgen, is het nog steeds moeilijk om deze onder controle te krijgen. Er wordt verwacht dat de brand nog enkele dagen zal duren voordat hij uiteindelijk onder controle is.

Het is belangrijk dat mensen die in de buurt van de brand wonen hun huizen niet verlaten totdat de brandweer zegt dat het veilig is om terug te keren. Ze moeten ook voorzichtig zijn met het gebruik van open vuur, omdat dit kan leiden tot nieuwe branden.

Het is belangrijk dat mensen in de buurt van Tenerife helpen bij het bestrijden van de bosbrand. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat de brand zo snel mogelijk onder controle is en dat er zo min mogelijk schade wordt aangericht.