Jumbo-Visma schorst Duitser Hessmann na positieve dopingtest

Jumbo-Visma heeft de Duitse wielrenner Johannes Hessmann met onmiddellijke ingang geschorst na een positieve dopingtest. Hessmann, die sinds 2019 deel uitmaakt van het Nederlandse WorldTour-team, had een verboden stof in zijn systeem.

Het team heeft Hessmann onmiddellijk geschorst en zal geen verdere commentaar geven totdat de resultaten van de test bekend zijn. Jumbo-Visma heeft een strikt anti-dopingbeleid en neemt elke positieve test zeer serieus.

Hessmann heeft een verklaring uitgegeven waarin hij zegt dat hij niet bewust een verboden stof heeft gebruikt. Hij stelt dat hij zich altijd aan de regels houdt en dat hij niet begrijpt hoe de stof in zijn systeem is gekomen.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor Hessmann. Als de test bevestigd wordt, zal hij waarschijnlijk een lange schorsing krijgen. Het is ook mogelijk dat hij wordt uitgesloten van deelname aan toekomstige wedstrijden.

Hoewel de positieve dopingtest een schok was voor Jumbo-Visma, benadrukt het team dat het zijn strikte anti-dopingbeleid blijft volgen. Het team zal alle regels en richtlijnen strikt blijven volgen om ervoor te zorgen dat er geen doping plaatsvindt binnen het team.