Medewerker British Museum ontslagen na verdwijnen van historische voorwerpen

Het British Museum in Londen heeft onlangs een medewerker ontslagen nadat er historische voorwerpen uit het museum verdwenen zijn. De verdwijning van de voorwerpen werd ontdekt tijdens een routinematige inventarisatie.

De directeur van het museum, Hartwig Fischer, heeft bevestigd dat er een medewerker is ontslagen in verband met de verdwijning van de voorwerpen. Hij zei dat het museum ‘ernstig had genomen’ wat er was gebeurd en dat er ‘geen tolerantie’ was voor dit soort gedrag.

De verdwenen voorwerpen zijn een aantal kleine artefacten uit de Oudheid, waaronder een Egyptische amulet, een Romeinse munt en een Griekse vaas. De waarde van de voorwerpen is niet bekendgemaakt, maar de politie vermoedt dat ze erg waardevol zijn.

Het British Museum is een van de meest bezochte musea ter wereld en heeft een enorme collectie antieke voorwerpen. Het museum heeft strenge beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat er dingen worden gestolen, maar deze verdwijning laat zien dat er nog steeds risico’s zijn.

De politie is op zoek naar de vermiste voorwerpen en heeft iedereen die informatie heeft over hun verblijfplaats gevraagd om contact op te nemen. Er wordt verwacht dat de verdwenen voorwerpen worden teruggevonden en dat degene die ze heeft gestolen wordt gestraft.