Manchester City wint Europese Super Cup na penaltyserie tegen Sevilla

Manchester City wint Europese Super Cup na penaltyserie tegen Sevilla

Manchester City heeft de Europese Super Cup gewonnen na een spannende penaltyserie tegen Sevilla. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in een 1-1 gelijkspel, waarna de penaltyserie de beslissing moest brengen.

De wedstrijd begon met een sterke start van Manchester City. Na een kwartier spelen scoorde Kevin De Bruyne de openingstreffer. Sevilla kwam echter terug in de wedstrijd door een doelpunt van Luuk de Jong. Hierna bleef het gelijkspel staan en gingen beide teams de penaltyserie in.

De penaltyserie was spannend tot het einde. Na vijf penalty’s was het nog steeds gelijk, maar uiteindelijk was het Manchester City dat de overwinning binnenhaalde. Raheem Sterling scoorde de beslissende penalty en zorgde zo voor de overwinning van Manchester City.

Deze overwinning is belangrijk voor Manchester City, omdat het hun eerste Europese titel is sinds hun overwinning op de FA Cup in 2011. Het is ook een grote prestatie voor manager Pep Guardiola, die nu zijn tweede Europese titel heeft gewonnen sinds hij bij Manchester City kwam.

Het was een spannende wedstrijd die uiteindelijk werd beslist door een penaltyserie. Manchester City heeft hiermee hun eerste Europese titel sinds 2011 gewonnen en Pep Guardiola heeft nu zijn tweede Europese titel gewonnen sinds hij bij Manchester City kwam.