Ajax-trainer Steijn start kort geding tegen uitspraken van Van Hooijdonk

Ajax-trainer Steijn start kort geding tegen uitspraken van Van Hooijdonk

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een kort geding aangespannen tegen uitspraken die voormalig speler Pierre van Hooijdonk heeft gedaan over de club. Ten Hag stelt dat de uitspraken van Van Hooijdonk schadelijk zijn voor de reputatie van Ajax.

Van Hooijdonk, die in de jaren 90 voor Ajax speelde, had kritiek geuit op de manier waarop de club wordt geleid. Hij zei onder andere dat er te weinig geïnvesteerd wordt in de jeugdopleiding en dat er te veel geld wordt uitgegeven aan spelers die niet goed genoeg zijn.

Ten Hag heeft nu een kort geding aangespannen om deze uitspraken tegen te gaan. Hij stelt dat de uitspraken schadelijk zijn voor de reputatie van Ajax en dat ze de club schade berokkenen. Ten Hag wil dat Van Hooijdonk zijn uitspraken intrekt en een verklaring aflegt waarin hij zijn kritiek op de club ontkent.

Het kort geding is nu aanhangig bij de rechtbank in Amsterdam. De rechter zal moeten beoordelen of de uitspraken van Van Hooijdonk schadelijk zijn voor de reputatie van Ajax en of hij verplicht is om een verklaring af te leggen waarin hij zijn kritiek intrekt.

Het is nog onduidelijk wanneer de rechter een uitspraak zal doen over deze zaak. Wat wel duidelijk is, is dat Ten Hag er alles aan doet om de reputatie van Ajax te beschermen.