Bondscoach Wiegman maakt geschiedenis door WK-finale te halen met twee landen

Bondscoach Wiegman maakt geschiedenis door WK-finale te halen met twee landen

Sinds de oprichting van de FIFA Women’s World Cup in 1991 heeft Bondscoach Sarina Wiegman een geschiedenis geschreven door de finale te halen met twee verschillende landen. Wiegman is de eerste bondscoach die deze prestatie heeft geleverd.

In 2017 bereikte Wiegman de finale met Nederland, waar ze de verliezende finalist was. In 2019 bereikte ze opnieuw de finale met Nederland, waar ze de wereldkampioen werd.

Maar dat is nog niet alles. In 2019 werd Wiegman ook bondscoach van het Japanse vrouwenvoetbalteam. Met Japan bereikte ze de finale van het WK in 2020, waar ze verloor van de Verenigde Staten.

Door deze prestatie heeft Wiegman een geschiedenis geschreven door de finale te halen met twee verschillende landen. Ze is een inspiratiebron voor veel vrouwen die in de voetbalwereld actief zijn.

Wiegman heeft bewezen dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken. Ze is een voorbeeld voor veel mensen die hun dromen willen verwezenlijken.

Wiegman heeft een grote bijdrage geleverd aan het vrouwenvoetbal en haar prestaties zullen nooit worden vergeten. Ze heeft laten zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken.