Ambtenaar ontkent diefstal van meer dan 200 telefoons, tablets en laptops uit ministerie

Een ambtenaar van het ministerie van Justitie heeft ontkend dat hij meer dan 200 telefoons, tablets en laptops heeft gestolen. Volgens de politie werd de ambtenaar betrapt toen hij de apparaten uit het ministerie probeerde te verkopen.

De ambtenaar, die anoniem wil blijven, ontkent alle beschuldigingen. Hij zegt dat hij alleen de apparaten had verzameld voor een project waar hij mee bezig was. Hij zegt dat hij de apparaten niet heeft gestolen en dat hij ze niet heeft verkocht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak. Ze hebben de apparaten in beslag genomen en zijn bezig met het verzamelen van bewijs. Als de ambtenaar wordt veroordeeld, kan hij een gevangenisstraf krijgen van maximaal vijf jaar.

Het ministerie van Justitie heeft laten weten dat ze de zaak serieus nemen en dat ze een onderzoek instellen naar de betrokken ambtenaar. Ze zeggen dat ze alle mogelijke stappen zullen nemen om ervoor te zorgen dat dit soort diefstal niet meer voorkomt.

Het is belangrijk dat ambtenaren verantwoordelijkheid nemen voor hun daden. Diefstal van overheidsmiddelen is een ernstig misdrijf en moet worden bestraft. Het is belangrijk dat overheidsinstanties hun medewerkers aansporen om eerlijk te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden.