KNVB verplaatst Eredivisie-wedstrijd PSV-Go Ahead vanwege coëfficiëntenbelangen

KNVB verplaatst Eredivisie-wedstrijd PSV-Go Ahead vanwege coëfficiëntenbelangen

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft aangekondigd dat de Eredivisie-wedstrijd tussen PSV en Go Ahead Eagles op zondag 8 maart wordt verplaatst vanwege coëfficiëntenbelangen. De wedstrijd zal nu op donderdag 5 maart om 18.00 uur plaatsvinden in het Philips Stadion in Eindhoven.

De KNVB heeft de verplaatsing aangekondigd omdat de UEFA coëfficiënten gebruikt om te bepalen hoeveel teams elk land mag afvaardigen naar de Champions League en Europa League. Deze coëfficiënten worden berekend op basis van de prestaties van de clubs uit een land in de afgelopen vijf jaar.

De verplaatsing van de wedstrijd PSV-Go Ahead Eagles is bedoeld om ervoor te zorgen dat PSV meer kans heeft om een plek te veroveren in de Champions League. Als PSV op 8 maart had gespeeld, zou de wedstrijd te dicht bij het begin van de kwalificatie voor de Champions League liggen. Door de wedstrijd te verplaatsen, krijgt PSV meer tijd om zich voor te bereiden op de kwalificatie.

De KNVB heeft ook aangekondigd dat er geen vervangende datum is voor de wedstrijd PSV-Go Ahead Eagles. De KNVB heeft aangegeven dat de wedstrijd op 5 maart als laatste wedstrijd van de competitie zal worden gespeeld.

De verplaatsing van de wedstrijd PSV-Go Ahead Eagles is een belangrijke stap voor PSV om hun kansen op een plek in de Champions League te vergroten. Hoewel Go Ahead Eagles niet blij zijn met de verplaatsing, is het belangrijk dat de KNVB kiest voor wat het beste is voor het Nederlandse voetbal.