Britse inflatie daalt licht, maar blijft nog steeds erg hoog

De Britse inflatie is licht gedaald in de maand juli, maar blijft nog steeds erg hoog. Volgens de Office for National Statistics (ONS) daalde de inflatie met 0,2 procent ten opzichte van juni. De inflatie is nu 2,5 procent, wat nog steeds veel hoger is dan de doelstelling van de Bank of England (BoE) van 2 procent.

De daling van de inflatie is vooral te wijten aan een afname van de prijzen van voedsel en energie. De prijzen van voedsel daalden met 0,4 procent en de prijzen van energie daalden met 0,3 procent. Hoewel de inflatie licht is gedaald, blijven de prijzen van voedsel en energie nog steeds veel hoger dan vorig jaar.

De BoE heeft aangekondigd dat ze de inflatie in de gaten zal houden en dat ze bereid is om maatregelen te nemen om de inflatie onder controle te houden. De BoE heeft ook aangekondigd dat ze de rentetarieven mogelijk zal verhogen als de inflatie boven het doel van 2 procent blijft.

Hoewel de inflatie licht is gedaald, blijft het nog steeds erg hoog. Dit kan gevolgen hebben voor consumenten, omdat hoge inflatie kan leiden tot hogere kosten voor levensmiddelen en energie. Het is belangrijk dat de BoE de inflatie in de gaten houdt en maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat de inflatie onder controle blijft.