Consumentenbond roept op 'krimpende' verpakkingen te melden

Consumentenbond roept op ‘krimpende’ verpakkingen te melden

De Consumentenbond heeft een meldpunt geopend voor klachten over bedrijven die de huidige economische situatie misbruiken om er zelf beter van te worden. De consumentenorganisatie noemt bijvoorbeeld het verkleinen van verpakkingen van producten, terwijl de prijs hetzelfde blijft.

Met het meldpunt wil de Consumentenbond naar eigen zeggen zicht krijgen op buitensporige, stiekeme of onnodige prijsstijgingen. “En andere misdragingen die ten koste gaan van de consument.”

Volgens de organisatie heeft zij consumenten tijdens de coronacrisis opgeroepen coulant te zijn voor bedrijven die het zwaar hadden. “Zonder de massale steun van consumenten, hadden veel bedrijven het loodje gelegd. Nu zijn de rollen omgedraaid en we kunnen het niet gebruiken dat bedrijven een slaatje proberen te slaan uit de huidige omstandigheden.”

Behalve ‘krimpflatie’ noemt de bond met name voorbeelden van energiebedrijven die zich zouden misdragen. Die waren volgens de bond niet bereid de btw-verlaging meteen te verrekenen in de voorschotten. Bovendien kondigden ze hun tariefsverhogingen heel laat aan.