PSV herstelt na stroeve start met overwinning op Sturm Graz

PSV heeft zichzelf hersteld na een stroeve start in de Europa League met een overwinning op Sturm Graz. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 in Oostenrijk en konden daarmee hun eerste overwinning in de competitie boeken.

Het was een moeizame start voor PSV in de Europa League. Na de nederlaag tegen Granada in de eerste wedstrijd, leek het erop dat de Eindhovenaren niet in staat zouden zijn om hun Europese avontuur voort te zetten. Maar met de overwinning op Sturm Graz heeft PSV laten zien dat ze nog steeds een serieuze kans maken om door te gaan naar de volgende ronde.

De wedstrijd begon stroef voor PSV. Na een kwartier spelen kwam Sturm Graz op voorsprong door een doelpunt van Dominik Baumgartner. Maar PSV bleef strijden en kon vlak voor rust de gelijkmaker maken door een doelpunt van Cody Gakpo. In de tweede helft ging PSV op zoek naar de winnende treffer en die kwam er uiteindelijk ook. Na een goede aanval wist Donyell Malen de bal in het net te schieten, waardoor PSV de overwinning binnenhaalde.

Met deze overwinning heeft PSV laten zien dat ze nog steeds in staat zijn om mee te doen in de Europa League. De Eindhovenaren hebben nu twee punten uit twee wedstrijden en kunnen zich richten op de volgende wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Als PSV die wedstrijd ook weet te winnen, dan is de kans groot dat ze door zullen gaan naar de volgende ronde.