Duizenden Bosniërs protesteren na livestream moord op ex-vrouw

Duizenden Bosniërs protesteren na livestream moord op ex-vrouw

Duizenden Bosniërs zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de moord op een vrouw die werd uitgezonden in een livestream. De vrouw, die bekend stond als D.D., was een ex-vrouw van de verdachte, een man genaamd M.M. De moord vond plaats in de stad Banja Luka in het noordwesten van Bosnië.

De verdachte had de livestream uitgezonden vanuit een café in de stad. In de video is te zien hoe hij D.D. vermoordt met een mes. Hij had haar gevraagd om naar het café te komen om hun relatie te bespreken, maar in plaats daarvan stak hij haar dood. De livestream is vervolgens verspreid via sociale media en is al snel viraal gegaan.

De autoriteiten hebben de verdachte gearresteerd en hij wordt nu vervolgd voor moord. De moord heeft veel verontwaardiging teweeggebracht in Bosnië, waar duizenden mensen de straat opgingen om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen. De demonstranten eisten dat de autoriteiten hard optreden tegen daders van geweld tegen vrouwen en dat er meer wordt gedaan om vrouwen te beschermen.

De moord op D.D. is helaas niet het enige incident van geweld tegen vrouwen in Bosnië. Er zijn veel andere gevallen waarbij vrouwen het slachtoffer zijn geworden van mishandeling, verkrachting en moord. Het is belangrijk dat de autoriteiten hard optreden tegen daders van geweld tegen vrouwen en dat er meer wordt gedaan om vrouwen te beschermen.