Ajax-coach Steijn eist dat Van Hooijdonk intrekking van 'duistere deals'-uitspraak eist

Ajax-coach Steijn eist dat Van Hooijdonk intrekking van ‘duistere deals’-uitspraak eist

Ajax-coach Erik ten Hag heeft de uitspraak van Pierre van Hooijdonk, voormalig speler en technisch directeur van de club, dat er “duistere deals” zijn gesloten bij Ajax, sterk veroordeeld. Ten Hag eist dat Van Hooijdonk zijn uitspraken intrekt.

Van Hooijdonk had vorige week gezegd dat er bij Ajax “duistere deals” zijn gesloten. Hij zei ook dat er “mensen zijn die er beter van worden”. Ten Hag heeft deze uitspraken sterk veroordeeld.

“Ik vind het heel jammer dat er zulke uitspraken worden gedaan”, zei Ten Hag. “Ik denk dat het belangrijk is dat we allemaal respectvol met elkaar omgaan. Ik eis dat Pierre Van Hooijdonk zijn uitspraken intrekt.”

De club heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat dat de uitspraken van Van Hooijdonk onjuist en ongepast zijn. “Ajax is een club die altijd open en transparant is geweest en die zich houdt aan de regels en wetten”, aldus de verklaring.

Van Hooijdonk heeft nog niet gereageerd op de eis van Ten Hag. Het is nog onduidelijk of hij bereid is om zijn uitspraken in te trekken. Hoe dan ook, Ten Hag heeft laten weten dat hij niet zal rusten voordat Van Hooijdonk zijn uitspraken heeft ingetrokken.