Chelsea betaalt recordbedrag voor Caicedo: 133 miljoen euro

Chelsea betaalt recordbedrag voor Caicedo: 133 miljoen euro

Chelsea heeft een recordbedrag betaald voor de transfer van de Ecuadoriaanse voetballer Moises Caicedo. De 19-jarige middenvelder is overgenomen van Independiente del Valle voor een bedrag van 133 miljoen euro.

Het is de duurste transfer ooit voor Chelsea, die eerder al grote bedragen betaalde voor spelers als Kepa Arrizabalaga (80 miljoen euro) en Timo Werner (53 miljoen euro).

Caicedo, die als centrale middenvelder speelt, maakte in 2019 zijn debuut voor Independiente del Valle. Hij kwam in totaal tot 24 optredens voor de club uit Quito, waarin hij twee doelpunten maakte.

De jonge Ecuadoriaan heeft ook al twee interlands gespeeld voor zijn land. Hij maakte zijn debuut in november 2020 in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië.

Caicedo is de tweede speler die Chelsea dit seizoen aantrekt. Eerder werd de Duitse international Kai Havertz overgenomen van Bayer Leverkusen voor een bedrag van 80 miljoen euro.

De verwachting is dat Caicedo zal worden ingezet als vervanger van N’Golo Kanté, die mogelijk vertrekt bij Chelsea. De Fransman heeft interesse getoond vanuit clubs in Frankrijk en Italië.

Met de komst van Caicedo lijkt Chelsea klaar te zijn voor de toekomst. De club uit Londen heeft nu een jonge, veelbelovende speler in huis gehaald die kan helpen om de prestaties van de club te verbeteren.