Feyenoord-verdediger Nieuwkoop geschorst voor twee duels na rode kaart tegen Fortuna

Feyenoord-verdediger Nieuwkoop geschorst voor twee duels na rode kaart tegen Fortuna

Sittard

Feyenoord-verdediger Tyrell Nieuwkoop is geschorst voor twee duels na een rode kaart tegen Fortuna Sittard. Nieuwkoop kreeg de rode kaart in de slotfase van de wedstrijd, waardoor Feyenoord met tien man verder moest. De KNVB heeft besloten dat Nieuwkoop twee duels geschorst is.

Nieuwkoop kreeg de rode kaart na een harde tackle op Fortuna Sittard-speler Mark Diemers. De verdediger kreeg direct de rode kaart van de scheidsrechter en moest het veld verlaten. Na de wedstrijd kreeg hij ook nog een boete van de KNVB.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat was niet blij met het incident. “Het is jammer dat Tyrell zo’n stomme fout maakt. Hij had beter op zijn hoede moeten zijn, want hij had al een gele kaart gehad. We zullen hem moeten missen in de komende twee duels, maar we hopen dat hij eruit kan leren en beter op zijn hoede zal zijn in de toekomst.”

Nieuwkoop zelf was ook teleurgesteld. “Ik ben heel teleurgesteld dat ik mijn teamgenoten niet kan helpen in de komende twee duels. Ik had beter moeten weten en ik ben me ervan bewust dat ik een fout heb gemaakt. Ik zal eruit leren en ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

Nieuwkoop is geschorst voor de duels tegen FC Utrecht en FC Groningen. Hij zal terugkeren in het team voor de wedstrijd tegen Vitesse.