Clarence Avant (92), Bekende Muziekproducent en ‘The Black Godfather’, Overleden

Clarence Avant, bekend als ‘The Black Godfather’, is op 92-jarige leeftijd overleden. Avant was een legendarische muziekproducent die een grote invloed had op de muziekwereld.

Avant begon zijn carrière in de jaren 50 als muziekpromotor. Hij was verantwoordelijk voor het promoten van de muziek van vele grote artiesten, waaronder Bill Withers, The Spinners en The Stylistics. Avant was ook betrokken bij de oprichting van Motown Records, waar hij samenwerkte met artiesten zoals Smokey Robinson, Stevie Wonder en Marvin Gaye.

In de jaren 70 werd Avant een gevierd muziekproducent. Hij produceerde vele hits, waaronder “Ain’t No Stopping Us Now” van McFadden & Whitehead en “Just the Two of Us” van Bill Withers. Avant werkte ook samen met vele andere bekende artiesten, waaronder Quincy Jones, Lionel Richie en Chaka Khan.

Avant was ook een belangrijke figuur in de zwarte gemeenschap. Hij was betrokken bij vele sociale initiatieven, waaronder het oprichten van een non-profitorganisatie die zich inzet voor de rechten van zwarte Amerikanen.

Avant’s invloed op de muziekwereld en de zwarte gemeenschap is onmiskenbaar. Zijn erfenis zal voortleven in de muziek die hij heeft geproduceerd en de initiatieven die hij heeft gesteund. We zullen Clarence Avant altijd herinneren als ‘The Black Godfather’.