Feyenoord-trainer Slot toont begrip na rode kaart voor Nieuwkoop: 'Ik dacht wel: oh, chips!'

Feyenoord-trainer Slot toont begrip na rode kaart voor Nieuwkoop: ‘Ik dacht wel: oh, chips!’

Feyenoord-trainer Dick Advocaat toonde begrip na de rode kaart voor aanvoerder Leroy Fer in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De speler kreeg de rode kaart nadat hij een overtreding had begaan op Nieuwkoop. Advocaat zei: “Ik dacht wel: oh, chips!”

De rode kaart was een grote schok voor Feyenoord, omdat het team al met tien man moest spelen. Advocaat toonde begrip voor de beslissing van de scheidsrechter, maar hij was ook teleurgesteld dat Fer de overtreding had begaan. “Het was een ongelukkige situatie. Leroy had beter moeten weten”, zei hij.

Advocaat benadrukte dat hij het team niet wilde veroordelen voor de fout van Fer. “Het is niet zo dat ik boos ben op het team. We moeten gewoon beter spelen als we met tien man spelen”, aldus de trainer.

Hoewel de rode kaart een tegenvaller was, was Advocaat tevreden over de prestatie van het team. “We hebben hard gewerkt om de wedstrijd te winnen, ondanks dat we met tien man speelden. Ik ben trots op het team”, zei hij.

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar Feyenoord blijft bovenaan staan in de Eredivisie. Advocaat benadrukte dat het belangrijk is om de focus te houden op de komende wedstrijden. “We moeten ons blijven concentreren op wat er nog komen gaat”, aldus de trainer.