Mancini verrast met ontslag als bondscoach van Europees kampioen Italië

Het Italiaanse voetbalwereld is in shock nadat Roberto Mancini onverwacht zijn ontslag heeft aangekondigd als bondscoach van het Italiaanse nationale team. Mancini, die de laatste twee jaar aan het roer stond van de Europese kampioen, maakte de verrassende aankondiging op zaterdag.

Mancini had een succesvolle tijd als bondscoach van Italië. Hij leidde het team naar de Europese titel in 2020 en werd verkozen tot beste coach van het jaar. Ondanks zijn succes, zei Mancini dat hij het gevoel had dat het tijd was om verder te gaan.

In een verklaring zei Mancini: “Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gehad om deel uit te maken van de Italiaanse voetbalwereld en om deel uit te maken van deze geweldige reis. Ik ben er trots op dat ik heb bijgedragen aan het behalen van de Europese titel voor Italië en ik ben blij dat ik een positieve bijdrage heb geleverd aan de toekomst van het Italiaanse voetbal.”

Mancini’s ontslag komt als een schok voor veel Italiaanse voetbalfans, die hoopten dat hij langer bij het team zou blijven. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft nog geen vervanger aangekondigd, maar er wordt verwacht dat ze binnenkort een nieuwe bondscoach zullen aankondigen.

Hoewel Mancini’s ontslag een verrassing was, is het een teken dat hij bereid is om verder te gaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het is nu afwachten wie de nieuwe bondscoach van Italië wordt en of hij net zo succesvol zal zijn als Mancini.