Aantal doden en gewonden bij frontale autobotsing in Overijsselse Markelo

Vandaag heeft een tragische autobotsing plaatsgevonden in de Overijsselse Markelo. Twee auto’s botsten frontaal op elkaar, waarbij er twee doden en twee gewonden zijn gevallen.

De politie meldt dat de botsing plaatsvond op de kruising van de N348 en de N345. De twee auto’s, een personenauto en een bestelauto, botsten frontaal op elkaar. De bestuurder van de personenauto, een man van in de vijftig, is ter plaatse overleden. Ook een passagier in de personenauto, een vrouw van in de veertig, is overleden. De bestuurder van de bestelauto, een man van in de dertig, en een passagier in de bestelauto, een vrouw van in de twintig, zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is ter plaatse gekomen om de omstandigheden van de botsing te onderzoeken. Er is nog geen duidelijkheid over wat er precies gebeurd is. Er wordt vermoed dat er sprake was van een miscommunicatie tussen de twee bestuurders.

De politie heeft gevraagd aan getuigen om contact op te nemen als ze informatie hebben over de botsing. De politie wil ook graag weten of er nog andere voertuigen betrokken waren bij de botsing.

De gemeente Markelo heeft haar medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers. Ze hebben ook aangeboden om te helpen met het verwerken van de tragedie.

Deze tragische gebeurtenis is een herinnering aan het belang van veilig rijden. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat dergelijke tragische gebeurtenissen niet meer voorkomen.