Zes mensen ernstig gewond door blikseminslag in Duitsland

Afgelopen week hebben zes mensen ernstig letsel opgelopen door een blikseminslag in Duitsland. De slachtoffers waren aan het wandelen in de buurt van de stad Freiburg toen de bliksem hen trof.

Volgens de autoriteiten werden de zes slachtoffers naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Twee van hen werden in kritieke toestand opgenomen, terwijl de andere vier minder ernstig gewond waren.

De politie meldde dat de bliksem de zes mensen direct raakte toen ze onder een boom stonden. De boom werd volledig verwoest door de kracht van de bliksem. Er waren ook verschillende andere bomen in de buurt die schade hadden opgelopen door de bliksem.

De autoriteiten waarschuwen mensen om voorzichtig te zijn tijdens het wandelen in het gebied, vooral als er onweer voorspeld wordt. Ze adviseren om bij het eerste teken van onweer naar binnen te gaan en geen bomen of andere hoge objecten te naderen.

Het is niet bekend hoe lang de zes slachtoffers in het ziekenhuis zullen blijven. De autoriteiten verzoeken iedereen om voorzichtig te zijn en geen risico’s te nemen bij hevige onweersbuien.