Tropische hitte met temperaturen boven de 30 graden komt eraan na de regen.

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het weer steeds warmer wordt. In veel delen van Nederland kunnen we de komende dagen temperaturen boven de 30 graden verwachten. Hoewel het voor veel mensen een verademing is om na de regen weer wat warmte te ervaren, kunnen deze temperaturen ook gevaarlijk zijn.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als het buiten erg warm is. Het is aan te raden om overdag zo min mogelijk buiten te zijn en als je er toch bent, zorg er dan voor dat je genoeg water bij je hebt. Het is ook verstandig om lichte kleding te dragen die je huid goed beschermt tegen de zon.

Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed geventileerd is. Zorg ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is door ramen en deuren open te zetten. Als je geen airconditioning hebt, kun je ook een ventilator gebruiken om de lucht in huis te verversen.

Als je last hebt van overmatige hitte, kun je ook een koelpak of een koele doek gebruiken om je lichaam af te koelen. Je kunt ook een bad nemen met koud water of een natte doek over je lichaam leggen om de temperatuur te verlagen.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als het buiten erg warm is. Door de juiste maatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je gezond en veilig blijft tijdens de warme dagen.