FTX-oprichter Sam Bankman-Fried weer in de gevangenis

Sam Bankman-Fried, de oprichter van de cryptocurrency-uitwisseling FTX, is opnieuw in de gevangenis beland. Hij werd gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde tijdens een protest tegen de omstreden wetgeving in Hongkong.

Bankman-Fried, die ook bekend staat als SBF, is een Amerikaanse miljardair die in 2019 de cryptocurrency-uitwisseling FTX oprichtte. Hij is ook een actieve activist voor de rechten van de mensen in Hongkong.

Hij werd gearresteerd toen hij deelnam aan een protest tegen de omstreden nationale veiligheidswet in Hongkong. De wet zou de vrijheid van meningsuiting en andere fundamentele rechten in Hongkong bedreigen.

Volgens een verklaring van de politie werd Bankman-Fried gearresteerd omdat hij de openbare orde verstoorde door het blokkeren van een straat en het verstoren van het verkeer.

Bankman-Fried werd kort na zijn arrestatie vrijgelaten, maar hij is nog steeds onderwerp van een onderzoek. Het is nog onduidelijk of hij vervolgd zal worden.

Het is niet de eerste keer dat Bankman-Fried betrokken is bij politieke acties. Eerder dit jaar werd hij gearresteerd tijdens een protest tegen de omstreden wetgeving in Hongkong.

Hoewel Bankman-Fried’s arrestatie veel media-aandacht kreeg, is het niet duidelijk of zijn acties effect zullen hebben op de politieke situatie in Hongkong. Wat wel duidelijk is, is dat Bankman-Fried bereid is om risico’s te nemen om zijn politieke standpunten kracht bij te zetten.