Rob Jetten gekozen als lijsttrekker D66 met ruime meerderheid

Rob Jetten is met een ruime meerderheid gekozen als lijsttrekker van de D66. Deze verkiezing vond plaats tijdens een online congres, waar ruim 2.000 leden aan deelnamen. Jetten kreeg bijna 70 procent van de stemmen, waarmee hij de andere kandidaten, Kees Verhoeven en Wouter Koolmees, ver achter zich liet.

Met de verkiezing van Jetten als lijsttrekker staat de D66 klaar voor de verkiezingen van 2021. Jetten heeft al laten weten dat hij de partij wil moderniseren en vernieuwen. Hij wil de partij meer verbinden met de samenleving en meer oog hebben voor de leefomgeving. Ook wil hij een nieuwe generatie politici aanmoedigen om zich bij de D66 aan te sluiten.

Jetten is een bekende naam in de politiek. Hij heeft al eerder gewerkt voor verschillende partijen, waaronder GroenLinks en de PvdA. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan als directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en als directeur-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Met Jetten als lijsttrekker is de D66 klaar om de verkiezingen van 2021 aan te gaan. De partij heeft een duidelijk doel voor ogen: een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is en waarin iedereen zich thuis voelt. Jetten is vastberaden om dit doel te bereiken en heeft al laten weten dat hij er alles aan zal doen om de D66 naar een hoger niveau te tillen.