VN en EU bezorgd over situatie van afgezette president Niger

De Verenigde Naties (VN) en de Europese Unie (EU) hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de situatie van de afgezette president van Niger, Mahamadou Issoufou.

President Issoufou werd op 18 februari afgezet door een militaire coup. Hij had twee termijnen als president gediend, waarvan de tweede in 2016 begon. De militairen hebben gezegd dat ze de macht hebben overgenomen om de democratie te versterken en de corruptie te bestrijden.

De VN hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de situatie en hebben gezegd dat ze de militairen oproepen om de macht terug te geven aan een civiele regering. Ze hebben ook gezegd dat ze de mensenrechten in Niger zullen blijven monitoren.

De EU heeft ook hun bezorgdheid uitgesproken over de situatie en heeft gezegd dat ze de militairen oproepen om de macht terug te geven aan een civiele regering. Ze hebben ook gezegd dat ze bereid zijn om te helpen bij het herstel van de democratie in Niger.

Het is belangrijk dat de VN en de EU hun bezorgdheid uiten over de situatie in Niger. Het is ook belangrijk dat er een civiele regering wordt ingesteld die verantwoordelijk is voor het herstel van de democratie en het bestrijden van corruptie. Alleen dan kan er een stabiele toekomst voor Niger worden gecreƫerd.