Nederlandse weduwen verzamelen binnen een dag meer dan een ton na Frans kano-ongeluk

Nederlandse weduwen hebben binnen een dag meer dan een ton opgehaald voor de families van de slachtoffers van het kano-ongeluk in Frankrijk. Afgelopen zaterdag kwamen twee Nederlandse jongeren om het leven toen hun kano in een stroomversnelling terecht kwam.

De weduwen, die zich verenigd hebben in de Facebookgroep ‘Weduwen voor de slachtoffers van het kano-ongeluk’, hebben binnen 24 uur meer dan €100.000 opgehaald. Deze donaties zullen gebruikt worden om de families van de slachtoffers te helpen met de begrafeniskosten en andere financiële lasten.

De initiatiefnemers van de groep, twee vriendinnen van de slachtoffers, zeggen dat ze verrast zijn door de respons. “We hadden nooit verwacht dat we zo veel geld zouden ophalen in zo’n korte tijd,” zei een van hen. “Het is echt ongelooflijk hoeveel mensen bereid zijn om te helpen.”

De groep heeft ook een speciale website opgericht waar mensen hun donaties kunnen doen. De initiatiefnemers hebben ook aangeboden om contact te leggen met de families van de slachtoffers om hun donaties rechtstreeks aan hen over te maken.

Hoewel de donaties niet alle pijn en verdriet kunnen wegnemen, hopen de initiatiefnemers dat ze een steun in de rug zullen zijn voor de families en hen helpen om hun verlies te verwerken. “We willen ervoor zorgen dat hun families weten dat ze niet alleen staan,” zei een van hen. “We hopen dat onze donaties hun een beetje troost en steun bieden.”