Fred van Manchester United vertrekt naar Fenerbahçe volgens Ten Hag

Fred van Manchester United heeft zijn vertrek naar Fenerbahçe bevestigd. De Nederlandse aanvaller, die in de zomer van 2019 naar Manchester United kwam, heeft een tweejarig contract getekend met de Turkse club.

Volgens Ten Hag, de voormalige trainer van Ajax, was Fred altijd al geïnteresseerd in een transfer naar Fenerbahçe. “Ik heb altijd geweten dat Fred graag naar Fenerbahçe wilde gaan”, zei Ten Hag. “Hij heeft me verteld dat hij het gevoel had dat hij daar meer kansen zou krijgen om te spelen.”

Fred is de eerste speler die van Manchester United naar Fenerbahçe verhuist. Hij is ook de eerste Nederlandse speler die voor de Turkse club speelt. Fred zal zich voegen bij een selectie met veel ervaren spelers, waaronder de Braziliaanse aanvaller Roberto Firmino en de Turkse middenvelder Ozan Tufan.

De Nederlandse aanvaller heeft zijn tijd bij Manchester United als een leerzame ervaring beschouwd. Hij speelde in totaal 59 wedstrijden voor de club, waaronder twee Champions League-wedstrijden.

Hoewel Fred weg is bij Manchester United, is Ten Hag ervan overtuigd dat hij bij Fenerbahçe succesvol zal zijn. “Ik denk dat hij daar een grote stap vooruit zal maken”, zei Ten Hag. “Hij heeft de mogelijkheid om zichzelf te bewijzen bij een grote club.”

Fred’s transfer naar Fenerbahçe is een grote stap in zijn carrière en hij is vastbesloten om succesvol te zijn in Turkije. Het is nu aan hem om te laten zien wat hij kan doen in de Turkse competitie.