‘Lege tikkende tijdbom’ bij Jemen voorkomt mogelijke milieuramp met olieschip

De Jemenitische regering heeft een lege tikkende tijdbom voorkomen door een olieschip te stoppen dat op weg was naar een haven in het land. Het schip was geladen met meer dan 1 miljoen vaten olie, waarvan de helft afkomstig was uit Saoedi-Arabiƫ.

De olieschip was op weg naar de haven van Hodeidah, waar het schip zou worden verkocht aan een lokale oliemaatschappij. De Jemenitische regering heeft echter besloten om het schip te stoppen voordat het de haven bereikte.

Het schip was namelijk niet voorzien van de juiste documentatie en vergunningen om de olie in Jemen te verkopen. Als het schip de haven zou bereiken, zou de olie kunnen worden verkocht aan lokale bedrijven die niet aan de milieunormen voldoen. Dit zou een grote milieuramp kunnen veroorzaken.

De Jemenitische regering heeft dus op tijd ingegrepen en het schip gestopt voordat het de haven bereikte. Door deze actie is een milieuramp voorkomen en is de lege tikkende tijdbom onschadelijk gemaakt.

De Jemenitische regering heeft laten zien dat ze begrijpt hoe belangrijk het is om milieurampen te voorkomen. Het is belangrijk dat andere landen deze actie navolgen en hun milieuwetten strenger handhaven om zo milieurampen te voorkomen.