Negentienjarige Remco Evenepoel wint wereldtitel tijdrijden, Tarling verrast met brons

Remco Evenepoel, een negentienjarige Belgische wielrenner, heeft op zondag 25 augustus 2019 de wereldtitel tijdrijden gewonnen. Hij versloeg de Italiaan Filippo Ganna met een voorsprong van maar liefst twintig seconden. Evenepoel is daarmee de jongste wereldkampioen tijdrijden ooit.

De tweede plaats was voor de Italiaan Ganna, terwijl de verrassing van de dag kwam van de Nederlander Patrick Tarling. Tarling verraste met een bronsmedaille, waarmee hij de eerste Nederlander ooit is die een medaille in het tijdrijden bij de wereldkampioenschappen wint.

Evenepoel had al eerder laten zien dat hij een grote toekomst voor zich heeft. Hij won eerder dit jaar al de Ronde van Lombardije en de Ronde van San Sebastian. Met zijn wereldtitel heeft hij nu bewezen dat hij één van de beste tijdrijders ter wereld is.

De prestatie van Tarling was ook zeer indrukwekkend. Hij werd vierde in het tijdrijden bij de Europese Kampioenschappen in Glasgow en liet daarmee zien dat hij een grote kanshebber was voor een medaille bij de Wereldkampioenschappen. Uiteindelijk wist hij die kans te benutten en pakte hij verrassend brons.

Het was een gedenkwaardige dag voor de Belgische en Nederlandse wielrenners. Remco Evenepoel schreef geschiedenis door als jongste ooit wereldkampioen te worden, terwijl Patrick Tarling verraste met brons. Beide prestaties zullen nog lang worden herinnerd.