Juli ziet afname in faillissementen

Juli was een opmerkelijke maand voor faillissementen in Nederland. Er was een afname van 11,6 procent in het aantal faillissementen ten opzichte van juni. Dit is de grootste daling sinds de start van de coronacrisis.

De daling in faillissementen is het gevolg van de steunmaatregelen die de overheid heeft ingevoerd. Door deze maatregelen kunnen bedrijven hun kosten beperken en hun liquiditeit verbeteren. Ook hebben veel bedrijven geprofiteerd van de NOW-regeling, waarmee ze hun loonkosten kunnen verlagen.

Hoewel de daling in faillissementen een positief teken is, is het belangrijk om te realiseren dat de economie nog steeds wordt getroffen door de coronacrisis. Veel bedrijven worstelen nog steeds met een daling van de omzet en een toename van de schulden. Daarom is het belangrijk dat bedrijven blijven profiteren van steunmaatregelen en andere vormen van financiƫle steun.

De afname in faillissementen is een goed teken, maar het is belangrijk om te beseffen dat er nog steeds veel bedrijven zijn die worstelen met de gevolgen van de coronacrisis. Daarom is het belangrijk dat bedrijven blijven profiteren van steunmaatregelen en andere vormen van financiƫle steun. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat bedrijven hun activiteiten kunnen voortzetten en dat de economie weer op gang komt.