Hans Huibers, voorzitter van CDA, stapt op na interne kritiek op zijn prestaties

Hans Huibers, voorzitter van het CDA, heeft aangekondigd dat hij zal aftreden als voorzitter van de partij. Dit komt na een aantal maanden van interne kritiek op zijn prestaties.

Huibers werd in 2017 gekozen als voorzitter van het CDA. Hij was de opvolger van Sybrand Buma, die in 2016 was afgetreden. Huibers had de taak om de partij te moderniseren en de verkiezingsuitslagen te verbeteren.

Hoewel Huibers in 2019 een aantal successen boekte, zoals de verkiezing van een aantal nieuwe leden en de verbetering van de verkiezingsuitslagen, waren er ook veel interne kritieken op zijn prestaties. Veel leden waren het er niet mee eens dat Huibers de partij zo moderniseerde en vonden dat hij te weinig aandacht besteedde aan de kernwaarden van het CDA.

Na maanden van interne kritiek heeft Huibers besloten om af te treden als voorzitter van het CDA. In een verklaring zei hij: “Ik heb besloten om af te treden als voorzitter van het CDA omdat ik het belangrijk vind dat de partij een nieuwe leider krijgt die de kernwaarden van het CDA kan versterken en de partij naar een hoger niveau kan tillen.”

Huibers’ aftreden is een grote schok voor het CDA, maar velen hopen dat het een kans biedt om de partij te hervormen en te moderniseren. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe voorzitter die de partij kan leiden naar een betere toekomst.