Nederlandse vrouw Dygert wint wereldtitel tijdrit op WK

wielrennen

Op dinsdag 24 september 2019 schreef Nederlandse wielrenster Chloe Dygert geschiedenis door de wereldtitel tijdrit te winnen op het WK wielrennen in Yorkshire, Engeland. De 20-jarige Dygert, die voor de Amerikaanse ploeg Twenty20 p/b Sho-Air fietste, was de jongste winnaar ooit van deze titel.

Dygert begon de dag als favoriete voor de titel, maar haar prestatie was nog indrukwekkender dan verwacht. Ze was bijna een minuut sneller dan de tweede plaats en meer dan twee minuten sneller dan de derde plaats. Ze was ook de enige renster die onder de 30 minuten bleef.

Na afloop van de race was Dygert duidelijk overweldigd door haar prestatie. “Ik kan het nog steeds niet geloven,” zei ze. “Het is een droom die uitkomt. Ik heb er zo hard voor gewerkt en het voelt geweldig om dit te bereiken.”

Dygert is al een tijdje een opkomende ster in de wielersport. Ze won al twee wereldkampioenschappen in het tijdrijden bij de junioren en heeft ook al verschillende nationale titels gewonnen. Met haar overwinning op het WK heeft ze laten zien dat ze klaar is om op het hoogste niveau te concurreren.

Met haar overwinning heeft Dygert ook een stukje geschiedenis geschreven. Ze is nu de jongste winnaar ooit van de wereldtitel tijdrit en heeft bewezen dat Nederlandse vrouwen een grote speler zijn in de wielersport. We kunnen alleen maar hopen dat ze ons nog veel meer successen zal bezorgen in de toekomst.