Noors Hamar's beroemde ijsbaan wordt onder water gezet vanwege noodweer

Noors Hamar’s beroemde ijsbaan wordt onder water gezet vanwege noodweer

Noors Hamar, een stad in het centrum van Noorwegen, is wereldberoemd om zijn ijsbaan. De baan staat bekend om zijn unieke architectuur en de geschiedenis die ermee gepaard gaat. Maar nu, vanwege noodweer, wordt deze beroemde ijsbaan onder water gezet.

De ijsbaan in Noors Hamar is een van de oudste van Noorwegen en staat al meer dan een eeuw in het centrum van de stad. Het is een uniek stukje architectuur dat de stad trots maakt. Maar het weer heeft de afgelopen weken voor veel problemen gezorgd. Er is veel regen gevallen en de rivier die door de stad stroomt is buiten haar oevers getreden.

Om de situatie te beheersen, heeft de stad besloten om de ijsbaan onder water te zetten. De baan zal worden bedekt met een waterdichte folie, waardoor het water niet naar binnen kan stromen. De folie zal ook voorkomen dat er schade wordt aangericht aan de baan.

De stad heeft ook maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de bewoners en bezoekers veilig blijven. Er zijn extra reddingsboten ingezet om ervoor te zorgen dat iedereen in veiligheid gebracht kan worden als het water nog verder stijgt.

Hoewel het onder water zetten van de ijsbaan een verdrietige gebeurtenis is, is het belangrijk om te benadrukken dat dit een noodzakelijke stap is om ervoor te zorgen dat de bewoners en bezoekers van Noors Hamar veilig blijven. De stad hoopt dat de situatie snel verbeterd en dat de ijsbaan weer opengesteld kan worden voor publiek.