Indisch echtpaar aanklaagt filmmakers van bekroonde Netflix-film

Een Indisch echtpaar uit Nederland heeft de makers van de bekroonde Netflix-film ‘The White Tiger’ aangeklaagd. Ze stellen dat de film hun levensverhaal misbruikt.

De film, gebaseerd op de bestsellerroman van Aravind Adiga, gaat over een chauffeur die zichzelf verheft uit armoede. Het Indische echtpaar uit Nederland, dat anoniem wil blijven, stelt dat de film hun levensverhaal misbruikt.

Volgens het echtpaar heeft de film hun levensverhaal gebruikt zonder hun toestemming. Ze stellen dat de film hun levensverhaal heeft gebruikt om de verhaallijn te versterken en dat dit een inbreuk is op hun privacy.

Het echtpaar heeft de filmmakers aangeklaagd voor schadevergoeding en een verbod op het vertonen van de film in Nederland. Ze stellen dat de film hun privacyrechten schendt en dat de makers geen toestemming hebben gevraagd om hun verhaal te gebruiken.

De makers van de film hebben nog geen reactie gegeven op de aanklacht. De film werd in januari 2021 genomineerd voor een Golden Globe Award en won verschillende prijzen bij internationale filmfestivals.

Het is niet duidelijk of het Indische echtpaar succes zal hebben met hun aanklacht. Het is echter duidelijk dat het echtpaar een punt heeft als het gaat om privacyrechten en het gebruik van hun levensverhaal zonder toestemming. Als dit soort situaties voorkomen kunnen worden, zou dit ervoor zorgen dat mensen meer beschermd worden tegen misbruik van hun privacyrechten.