NS lijdt verlies door minder treinen tijdens de coronacrisis

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft een aanzienlijk verlies geleden als gevolg van de coronacrisis. Door de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, heeft het bedrijf minder treinen kunnen rijden. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke daling van het aantal reizigers, waardoor de inkomsten van de NS sterk zijn gedaald.

De NS heeft de afgelopen maanden verschillende maatregelen genomen om de schade door de coronacrisis te beperken. Zo zijn er bijvoorbeeld minder treinen gereden en zijn er maatregelen genomen om de capaciteit in treinen te verminderen. Ook is er veel geïnvesteerd in hygiëne en veiligheid, waardoor reizigers zich veilig kunnen voelen tijdens hun reis.

Hoewel de NS er alles aan doet om de schade door de coronacrisis te beperken, is het bedrijf nog steeds hard getroffen door de gevolgen van het virus. De verwachting is dat het bedrijf dit jaar een verlies van meer dan een miljard euro zal lijden. Dit is een aanzienlijk bedrag, waardoor de NS in financiële problemen kan komen.

Om de schade door de coronacrisis te beperken, heeft de NS verschillende maatregelen genomen. Zo is er een noodfonds opgericht om bedrijven te helpen die getroffen zijn door de crisis. Ook is er een steunpakket aangekondigd voor reizigers die hun reis niet kunnen maken. Daarnaast wordt er gewerkt aan een plan om de kosten voor reizigers te verlagen.

Hoewel de NS hard getroffen is door de coronacrisis, is het bedrijf ervan overtuigd dat het de crisis kan doorstaan. Het bedrijf blijft investeren in veiligheid en hygiëne, waardoor reizigers zich veilig kunnen voelen tijdens hun reis. Ook wordt er gewerkt aan verschillende maatregelen om de schade te beperken en om reizigers te helpen bij hun reis.