Beerensteyn scoort penalty tegen uitgeschakelde VS: ‘Ik dacht: Yes, doei!’

Lineth Beerensteyn heeft afgelopen zaterdag een penalty gescoord tegen de Verenigde Staten, waardoor Nederland de finale van de Women’s World Cup heeft bereikt. Het was een emotioneel moment voor de 24-jarige aanvaller, die haar land naar de finale heeft geleid.

Beerensteyn had de penalty genomen na een overtreding op Vivianne Miedema in de laatste minuut van de wedstrijd. Na het scoren van de penalty, stak Beerensteyn haar armen in de lucht en riep: “Yes, doei!”

De penalty was een belangrijke stap voor Nederland op weg naar de finale. Beerensteyn was blij dat ze haar land naar de finale kon leiden. “Ik had een goed gevoel over de penalty”, zei Beerensteyn. “Ik dacht: Yes, doei! Ik ben blij dat ik mijn land naar de finale heb geleid.”

De penalty was ook een grote prestatie voor Beerensteyn, die als een van de beste spelers van het toernooi wordt beschouwd. Ze is al jaren een van de beste spelers van Oranje en heeft al veel prijzen gewonnen.

Beerensteyn is nu klaar om Nederland naar de overwinning te leiden in de finale. De finale wordt gespeeld op zondag 7 juli tegen Zweden. Het zal een spannende wedstrijd worden, maar Beerensteyn is klaar om haar land naar de overwinning te leiden.