Robbie Robertson, de band-muzikant, overleden op 80-jarige leeftijd

Op 5 juli 2020 overleed Robbie Robertson, de legendarische band-muzikant, op 80-jarige leeftijd. Robertson was een Canadese gitarist, zanger, componist en producent die bekend stond om zijn werk met The Band, een rockgroep die in de jaren 60 en 70 populair was.

Robbie Robertson werd geboren in Toronto, Canada, in 1943. Hij begon al op jonge leeftijd muziek te maken en speelde in verschillende bands voordat hij in 1967 bij The Band kwam. Met The Band bracht hij verschillende albums uit, waaronder Music from Big Pink, The Band en Cahoots. De muziek van The Band was een mix van country, blues, folk en rock.

Naast zijn werk met The Band, werkte Robertson ook samen met andere artiesten, waaronder Bob Dylan, Eric Clapton en Van Morrison. Hij schreef ook verschillende nummers voor films, waaronder The Last Waltz en The Color of Money.

In de loop der jaren won Robertson verschillende awards voor zijn muziek, waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award in 2006 en een Juno Award voor zijn levenswerk in 2011.

Robbie Robertson was een legendarische muzikant die veel invloed heeft gehad op de muziekindustrie. Zijn muziek zal altijd herinnerd worden als een van de meest invloedrijke albums uit de jaren 60 en 70. Hij zal gemist worden door zijn familie, vrienden en fans over de hele wereld.