Doornse waterkwaliteit bevestigd: koken van drinkwater niet meer nodig

De waterkwaliteit in Doornse drinkwater is bevestigd als veilig voor consumptie. Dit betekent dat het niet meer nodig is om het water te koken voordat het gedronken wordt.

De resultaten van de tests die door de gemeente Doorn zijn uitgevoerd, tonen aan dat het drinkwater voldoet aan de Europese normen voor drinkwaterkwaliteit. De testen werden uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium en bevestigden dat het water geen schadelijke stoffen bevat.

De gemeente Doorn heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de kwaliteit van het drinkwater te verbeteren. Er zijn verschillende maatregelen genomen om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals het vervangen van oude leidingen, het installeren van filters en het verminderen van de hoeveelheid chloor in het water.

De resultaten van de tests tonen aan dat deze maatregelen succesvol zijn geweest. De gemeente Doorn is blij met de resultaten en benadrukt dat er geen risico’s zijn verbonden aan het drinken van het water.

Hoewel het niet meer nodig is om het water te koken voordat het gedronken wordt, raadt de gemeente Doorn aan om het water te filteren als er twijfels zijn over de kwaliteit. Dit kan gedaan worden door een karaffilter of een ander type filter te gebruiken.

De gemeente Doorn is trots op de resultaten van de tests en benadrukt dat er nu geen reden meer is om het drinkwater te koken voordat het gedronken wordt. Het is belangrijk om de kwaliteit van het drinkwater te controleren en te verbeteren om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater.