Weghorst keert na anderhalf jaar terug naar de Bundesliga met Hoffenheim

Weghorst keert na anderhalf jaar terug naar de Bundesliga met Hoffenheim

De Nederlandse voetballer, Wout Weghorst, keert na anderhalf jaar terug naar de Bundesliga met zijn nieuwe club, TSG Hoffenheim. Weghorst, die afgelopen seizoen speelde voor AZ Alkmaar, heeft een contract getekend voor vier jaar bij de club uit Sinsheim.

Weghorst begon zijn carrière bij FC Emmen in de Eredivisie, waar hij in twee seizoenen twintig doelpunten maakte. In 2018 verhuisde hij naar AZ Alkmaar, waar hij een van de beste spelers van de club werd. In anderhalf jaar tijd scoorde hij veertig doelpunten in alle competities.

Met zijn transfer naar Hoffenheim keert Weghorst terug naar de Bundesliga. De club uit Sinsheim is een van de meest succesvolle clubs in Duitsland en heeft in het verleden al veel grote spelers gehad, waaronder Roberto Firmino en Kevin Volland.

Hoffenheim-coach Alfred Schreuder is blij met de komst van Weghorst. “Hij is een speler met veel ervaring en een grote passie voor het spel. Hij heeft een goede techniek en kan goed scoren. We zijn blij dat hij bij ons is en we verwachten dat hij een grote bijdrage zal leveren aan onze prestaties in de Bundesliga.”

Weghorst is ook blij met zijn transfer naar Hoffenheim. “Ik ben erg blij dat ik terugkeer naar de Bundesliga. Hoffenheim is een geweldige club met veel ervaring in het spelen op hoog niveau. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe teamgenoten te werken aan het bereiken van onze doelstellingen.”

Met de komst van Weghorst versterkt Hoffenheim zichzelf voor het komende seizoen. De club heeft al veel grote spelers gehad en met Weghorst aan boord zal het team nog sterker worden. Het wordt interessant om te zien hoe Weghorst presteert in de Bundesliga en of hij de verwachtingen waar kan maken.