Villarreal kiest voor voormalig Barcelona-coach Setién als opvolger van Emery

Villarreal kiest voor voormalig Barcelona-coach Setién als opvolger van Emery

Quique Setién is de nieuwe trainer van Villarreal, meldt de Spaanse club dinsdag. De voormalige coach van FC Barcelona is de opvolger van de maandag vertrokken Unai Emery.

De 64-jarige Setién is bij Villarreal aangesteld voor de komende anderhalf jaar. Hij leidt woensdag zijn eerste training bij ‘El Submarino Amarillo’, waarna hij in een persconferentie officieel wordt gepresenteerd.

Villarreal is al jaren een subtopper in La Liga en staat op dit moment zevende. In 2021 beleefde de club onder trainer Emery een absoluut hoogtepunt, toen de Europa League in de wacht werd gesleept. Vorig jaar reikte Villarreal tot de halve finales van de Champions League.

Emery nam maandag na succesvolle jaren afscheid van Villarreal, om zijn trainersloopbaan een vervolg te geven bij Aston Villa. Een dag later heeft de club van Oranje-international Arnaut Danjuma dus al een opvolger gevonden.

Setién kreeg in Nederland vooral naamsbekendheid toen hij in 2020 werd aangesteld bij FC Barcelona, waar hij na een half jaar weer werd ontslagen. Sindsdien zat hij zonder club. Setién was zelf geen onverdienstelijke voetballer, met onder meer drie interlands voor Spanje achter zijn naam.