Van Emden ontzet over verval mixed relay op WK: 'Het is onprofessioneel'

Van Emden ontzet over verval mixed relay op WK: ‘Het is onprofessioneel’

De Nederlandse atleet Maureen van Emden is ontsteld over het verval van de mixed relay op het WK atletiek. De mixed relay, waarbij vier atleten elkaar afwisselen in een estafette, was voor het eerst opgenomen in het programma van het WK. Maar door een gebrek aan deelnemers werd deze wedstrijd afgelast.

Van Emden is teleurgesteld dat deze wedstrijd niet doorging. Ze vindt dat het WK atletiek meer moet investeren in de promotie van deze nieuwe discipline. “Het is onprofessioneel dat de organisatie niet genoeg gedaan heeft om deze wedstrijd te promoten”, zegt ze.

De Nederlandse atlete is ook van mening dat de mixed relay een grote kans biedt om meer mensen aan te spreken. “Het is een leuke en toegankelijke discipline die veel mensen aanspreekt. Het is jammer dat er geen wedstrijd was, want ik denk dat het veel mensen had aangetrokken.”

Van Emden hoopt dat de mixed relay op het volgende WK atletiek een groot succes zal worden. Ze is ervan overtuigd dat als er voldoende promotie wordt gedaan, er meer landen zullen deelnemen en dat de wedstrijd een grote hit zal worden.

Van Emden roept de organisatoren van het WK atletiek op om meer te investeren in de promotie van de mixed relay. “Het is belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan deze discipline, zodat er meer landen kunnen deelnemen en het een succes kan worden.”