Hoogland neemt op WK revanche voor rotavond met bijzonder verhaal na sprint

Hoogland neemt op WK revanche voor rotavond met bijzonder verhaal na sprint

zege

Hoogland neemt op WK revanche voor rotavond met bijzonder verhaal na sprintzege

De Nederlandse wielrenner Mathieu Hoogland heeft op het WK wielrennen in Yorkshire revanche genomen voor een rotavond die hij eerder dit jaar meemaakte. Hoogland won de sprint van de mannen elite na een bijzonder verhaal.

Hoogland had al eerder deelgenomen aan het WK, maar kon toen niet meedoen aan de sprint door een val. Deze keer was het anders. Hoogland begon de sprint als tweede, maar kon uiteindelijk als eerste over de finish komen. Hij versloeg daarmee de Italiaan Elia Viviani en de Belg Remco Evenepoel.

Hoogland was na afloop erg blij met zijn prestatie. “Ik heb hard gewerkt om hier te komen en het is een geweldig gevoel om hier te staan als winnaar”, vertelde hij. “Het is mijn droom om ooit een wereldkampioen te worden, dus dit is een geweldig moment.”

Hoogland’s prestatie was des te opmerkelijker omdat hij eerder dit jaar een slechte avond had gehad. Tijdens de Ronde van ItaliĆ« viel hij hard en raakte hij geblesseerd. Hoogland moest daardoor een aantal weken rust houden en kon niet meedoen aan de Giro d’Italia.

Hoogland’s prestatie is een bewijs dat hij terug is van zijn blessure en dat hij klaar is om op het hoogste niveau te presteren. Hij heeft laten zien dat hij een ware wereldkampioen is en dat hij niet bang is om revanche te nemen voor een rotavond.