Frappart leidt kwartfinale tussen Oranjevrouwen en Spanje op WK

De Franse vrouwelijke scheidsrechter Stéphanie Frappart zal de kwartfinale tussen de Oranjevrouwen en Spanje leiden tijdens het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk. Dit is de eerste keer dat een vrouwelijke scheidsrechter een kwartfinale leidt bij een WK.

Frappart is al lange tijd actief als scheidsrechter in het Franse voetbal en heeft al meerdere wedstrijden geleid in de Franse Ligue 1. Ook heeft ze al meerdere internationale wedstrijden geleid, waaronder de finale van de UEFA Women’s Champions League in 2018.

De Oranjevrouwen zijn als tweede geëindigd in hun groep en hebben daarmee hun plaats in de kwartfinale verdiend. In deze kwartfinale staan ze tegenover Spanje, dat als eerste is geëindigd in hun groep. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Frappart is niet de enige vrouwelijke scheidsrechter die actief is op het WK. Ook de Zweedse Sanna Frisk en de Japanse Yoshimi Yamashita zijn actief als scheidsrechters tijdens het WK.

Het is een grote stap vooruit voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen in het voetbal. Frappart’s prestaties tonen aan dat vrouwen even goed in staat zijn om wedstrijden te leiden als mannen. Met haar optreden heeft Frappart een belangrijke bijdrage geleverd aan de emancipatie van vrouwen in het voetbal.