Uitstel van CL-wedstrijd AEK-Dinamo Zagreb door dodelijke steekpartij tijdens supportersrellen

De Champions League-wedstrijd tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb is uitgesteld na een dodelijke steekpartij tijdens supportersrellen. De wedstrijd zou op dinsdagavond plaatsvinden in het Georgioupolis-stadion in Athene, maar de UEFA heeft besloten de wedstrijd uit te stellen tot woensdagavond.

De steekpartij vond plaats buiten het stadion toen een groep Dinamo-fans probeerde binnen te komen. Een lid van de AEK-supportersgroep raakte gewond en overleed later aan zijn verwondingen. Er zijn meerdere mensen gearresteerd in verband met de steekpartij.

De UEFA heeft verklaard dat de wedstrijd uitgesteld is om de veiligheid van spelers, staf en supporters te garanderen. Ook heeft de UEFA aangekondigd dat er strengere veiligheidsmaatregelen zullen worden genomen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.

De supporters van beide teams hebben hun verontschuldigingen aangeboden voor het incident en hebben verklaard dat ze samen zullen werken om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

De wedstrijd tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb wordt nu woensdagavond gespeeld in het Georgioupolis-stadion. De UEFA hoopt dat de wedstrijd zal plaatsvinden zonder incidenten en dat de supporters van beide teams samen kunnen genieten van een goede voetbalwedstrijd.