Waardering van 15 cent voor het inleveren van blikjes: de moeite waard of niet?

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor het inzamelen van lege blikjes. Veel supermarkten bieden klanten de mogelijkheid om hun lege blikjes in te leveren voor een kleine vergoeding van 15 cent per stuk. Maar is deze moeite waard?

Het antwoord is ja. Hoewel 15 cent per blikje niet veel lijkt, kan het op de lange termijn een aanzienlijk bedrag opleveren. Als je bijvoorbeeld elke maand twintig blikjes inlevert, kun je in een jaar tijd €36 besparen. Dat is een behoorlijk bedrag, vooral als je het vergelijkt met het bedrag dat je zou moeten betalen als je de blikjes gewoon weggooit.

Daarnaast is het inleveren van lege blikjes ook goed voor het milieu. Blikjes worden gemaakt van aluminium, wat een hernieuwbare grondstof is. Door de blikjes in te leveren, worden ze gerecycled en wordt er minder energie verbruikt om nieuwe blikjes te maken.

Het is dus duidelijk dat het inleveren van lege blikjes de moeite waard is. Niet alleen bespaar je geld, maar je helpt ook mee aan het milieu. Dus als je de kans hebt, vergeet dan niet om je lege blikjes in te leveren voor die 15 cent per stuk!