Lavreysen wint vijfde opeenvolgende WK-titel op baanwielrennen sprint

Lavreysen wint vijfde opeenvolgende WK-titel op baanwielrennen sprint

De Nederlandse baanwielrenner Matthijs Lavreysen heeft op zaterdag 4 juli 2020 zijn vijfde opeenvolgende wereldkampioenschap gewonnen op de sprint. Het was een historische prestatie voor de 23-jarige renner uit Rotterdam, die al vier jaar achtereen de wereldtitel had gewonnen.

Lavreysen begon de finale als favoriet, maar hij moest het opnemen tegen de Britse kampioen Jack Carlin. Na een spannende race kwam Lavreysen als winnaar uit de bus. Hij finishte met een tijd van 9,945 seconden, wat goed was voor de wereldtitel.

Na afloop van de race was Lavreysen duidelijk verrast door zijn prestatie. “Ik had nooit gedacht dat ik vijf wereldtitels op rij zou winnen”, zei hij. “Het is een geweldig gevoel om dit te bereiken en ik ben erg blij dat ik het heb gedaan.”

Lavreysen is de eerste Nederlandse wielrenner die vijf wereldtitels op rij wint. Hij is ook de jongste renner ooit die deze prestatie behaalt. Met zijn overwinning heeft hij bewezen dat hij een van de beste baanwielrenners ter wereld is.

Het is duidelijk dat Lavreysen een grote toekomst tegemoet gaat. Hij heeft al laten zien dat hij in staat is om grote prestaties te leveren en is nu klaar om nog meer successen te behalen.