VS-ster Rapinoe mist penalty en neemt afscheid: 'Grote teleurstelling'

VS-ster Rapinoe mist penalty en neemt afscheid: ‘Grote teleurstelling’

VS-ster Rapinoe mist penalty en neemt afscheid: ‘Grote teleurstelling’

De Amerikaanse voetbalster Megan Rapinoe heeft afscheid genomen van de WK-finale met een grote teleurstelling. Rapinoe miste een penalty in de shoot-out tegen Nederland, waardoor de Oranje Leeuwinnen de wereldkampioenen werden.

Rapinoe, die de VS naar de finale had geleid, had een penalty nodig om de wedstrijd in de verlenging te beslissen. Maar haar penalty ging over het doel. Na afloop van de wedstrijd zei Rapinoe dat het een grote teleurstelling was. “Het is moeilijk om hier nu over te praten, maar ik ben erg teleurgesteld dat ik mijn penalty niet heb gemaakt”, zei ze.

De Amerikaanse voetbalster had een geweldig toernooi gespeeld en was een van de beste spelers van het toernooi. Ze scoorde vier doelpunten, waaronder twee in de halve finale tegen Engeland. Maar haar misser in de shoot-out betekende dat de VS de finale verloren.

Hoewel Rapinoe teleurgesteld was, zei ze dat ze trots was op wat de VS had bereikt. “We hebben geweldig gespeeld en we hebben laten zien dat we een van de beste teams ter wereld zijn. We hebben laten zien dat we klaar zijn om te strijden voor de titel”, zei ze.

Rapinoe heeft al aangekondigd dat ze na dit toernooi gaat stoppen met internationale voetbalwedstrijden. Hoewel ze geen wereldkampioen is geworden, is ze er trots op dat ze zo’n grote bijdrage heeft geleverd aan het Amerikaanse team.