Arsenal wint Community Shield na doelpunt in 101e minuut en penaltyreeks tegen Manchester City

Arsenal wint Community Shield na doelpunt in 101e minuut en penaltyreeks tegen Manchester City

Afgelopen zondag was het een spannende wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City in de Community Shield. Na een spannende wedstrijd waarin Arsenal de hele tijd achter de feiten aanliep, wisten ze uiteindelijk toch de overwinning te behalen. Dit kwam door een doelpunt in de 101e minuut van Pierre-Emerick Aubameyang, gevolgd door een penaltyreeks.

De wedstrijd begon met een vroege goal van Raheem Sterling, waardoor Manchester City al vroeg op voorsprong kwam. Arsenal probeerde de achterstand in te halen, maar het duurde tot de tweede helft voordat ze dit lukte. Alexandre Lacazette scoorde de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

In de verlenging bleef het spannend en het leek erop dat het op penalties zou uitdraaien. Maar in de 101e minuut scoorde Pierre-Emerick Aubameyang het winnende doelpunt, waardoor Arsenal de overwinning binnenhaalde.

Het was een emotionele overwinning voor Arsenal, die na een moeilijke periode toch weer een prijs wonnen. De spelers waren duidelijk blij met de overwinning en vierden dit uitbundig.

Met deze overwinning heeft Arsenal laten zien dat ze nog steeds mee kunnen doen in de top van Engeland. Het is nu afwachten of ze dit kunnen volhouden in de Premier League.